Harry ziet weinig, maar ontwerpt eigen meubelen

donderdag 19 september 2019 - 14:55
Tom Van Gijsegem
Foto: Radio 2
Harry Dubaere uit Meulebeke (26) heeft een eigen bedrijfje met meubels en sfeerlampen. Hij is slechtziend, maar dat houdt hem niet tegen.

Harry heeft een eigen atelier in het wolbedrijf van zijn ouders. "Het ondernemen zit echt in ons ingebakken." Hij maakt meubels met wijnkistjes. Het is erg belangrijk voor hem dat hij zo ecologisch mogelijk werkt. "Alles wordt in België gemaakt. Zo heb ik het allemaal in de hand."

"Problemen zijn er om op te lossen."

Harry heeft al sinds zijn geboorte katarakt. Daardoor kan hij niet alles zelf en laat hij zich helpen. "Lassen doe ik niet zelf, want dat is te gevaarlijk. Te precieze werkjes zullen me ook niet lukken. Maar het idee en het hele ontwerp van de meubels ontstaat in mijn hoofd."

Plantrekker

"Ik ben het al mijn hele leven gewoon dat het niet gemakkelijk is. Ik kan bijvoorbeeld niet rijden naar het werk. Maar zulke problemen zijn er om op te lossen. Het is allemaal iets moeilijker en lastiger, maar als je niets doet geraak je er ook niet. Ik slaap bijvoorbeeld ook meer dan anderen, want ik ben sneller vermoeid. Het is zoeken naar de balans tussen hard werken en niet oververmoeid raken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!