Ieper herstelt geboortebos

maandag 25 november 2019 - 08:03
Stefaan Struyve
Foto: Radio 2
Op de Dag van de Natuur zette in Ieper een foutje recht. Een overijverige werknemer van de groendienst had eerder dit jaar jonge geboorteboompjes in het Hamiltonpark per ongeluk weggemaaid. Zaterdag mochten de ouders een nieuw boompje voor hun zoontje of dochtertje planten.

In het voorjaar hadden Ieperse gezinnen jonge geboorteboompjes aangeplant in het Hamiltonpark. Maar tijdens een maaibeurt werd een deel van de boompjes per ongeluk vernield. Het stadsbestuur nodigde de ouders en kinderen op de Dag van de Natuur uit om nieuwe boompjes aan te planten. "15 gezinnen kwamen terug om alles samen 350 struiken en bomen aan te planten. Dat stemt ons tevreden", zegt schepen van Natuur Valentijn Despeghel (sp.a).

Rallybos

Ook vrijwilligers van de Renties Ypres Rally en Zorgnetwerk Ieper stroopten de mouwen op. Ze plantten 2.700 bomen en struiken aan op een perceel aan Zillebekevijver. Club Superstage, de organisator van de rally, doopte het nieuw stuk groen tot rallybos.

"Dit is geen compensatie voor de uitstoot van CO2 tijdens de rally. Die is verwaarloosbaar", zegde rallyvoorzitter Alain Penasse. "Met dit initiatief willen we onze verantwoordelijkheid nemen voor het klimaat. We danken de groenafdeling van Westlandia om 4 dagen lang 2.700 plantgaten te maken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!