KIES19: Trein gebuisd voor SP.A en Groen

woensdag 15 mei 2019 - 14:31
Veerle Deblauwe
trein, Groen, SP.A, bus, openbaar vervoer, mobiliteit
Bron: Radio 2
SP.A en Groen willen dat het openbaar vervoer in de hele provincie beter geregeld wordt. Beide partijen deden ook de test en ontdekten dat de trein er het slechtst uitkomt.

Vanmorgen vertrok Annick Lambrecht uit Brugge (Vlaamse lijsttrekker SP.A) met het openbaar vervoer van Dentergem naar Poperinge. Haar collega Dries Couckuyt (4e plaats Vlaams Parlement voor SP.A) deed hetzelfde traject van 60 kilometer met de fiets. Uiteindelijk kwam Couckuyt een half uur vroeger op zijn plaats van bestemming aan.

Aansluiting gemist

Vooral de trein veroorzaakte heel wat vertraging. Lambrecht: "Ik nam in Lichtervelde de trein naar Kortrijk. Daar ben ik met vertraging toegekomen. En daardoor heb ik in Kortrijk mijn aansluiting naar Poperinge gemist. Over een traject van 60 kilometer deed ik drie uur."

Trein is grote verliezer

Ruim een week geleden maakte Groen dezelfde oefening. De partij wou zo de slechte mobiliteit in de Westhoek aankaarten. Drie partijleden gingen de uitdaging aan om het van Ieper naar De Panne te rijden. De een met de bus, de ander met de fiets en de derde met de trein. "Bij ons kwam de bus als eerste aan. De fiets net iets later. Maar met de trein zagen we dat het tot 2.45 uur duurde vooraleer we met z'n allen op de dijk van De Panne stonden", zegt de Ieperse Shari Platteeuw die zelf de bus nam en dus als eerste aankwam. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!