Kinderen in Zeepreventorium vieren Sint zonder chocolade

vrijdag 6 december 2019 - 10:59
Veerle Deblauwe
Zwarte piet, geflankeerd door twee kindjes met knuffelberen.
Foto: Radio 2
Vandaag op 6 december gaat de Sint ook langs in het Zeepreventorium in De Haan. In dat revalidatiecentrum zitten chronisch zieke kinderen. Chocolade en snoep is voor hen geen optie.

In het Zeepreventorium zitten 165 kinderen met longziektes zoals mucoviscidose, chronische pijn, diabetes en ook overgewicht. Daarom houdt de Sint nauwgezet bij wat elk kind mag eten. Dwayne bijvoorbeeld is allergisch aan suiker. Snoep krijgt hij niet. "Ik heb een legomannetje gekregen", vertelt hij vanmorgen trots in Start Je Dag. Anouk kreeg een pyjama, een onesie van een eenhoorn. "De Sint heeft bij ons heel veel werk om met alle diëten rekening te houden. Onze kinderen zitten sowieso op internaat. Ze zijn een week van huis en missen hun thuis ook vaak. Daarom blijven wij het wel belangrijk vinden dat de Sint naar hier komt", zegt opvoeder Karel Mestdagh. 

De kinderen bij ons zitten op internaat. Ze missen hun ouders vaak. Daarom willen wij dat de Sint hier zeker komt.

Opvoeder Karel Mestdagh

Hele dag feest

Het wordt een mooi Sinterklaasfeest vandaag. Eerst is er een groot Sinterklaasontbijt voor het hele centrum. En dan komen de Sint en ook Zwarte Piet langs. De verschillende leefgroepen brengen om 14.00 uur ook een Sinterklaasshow.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!