Maar twee fietsen op de kusttram? Dat moet anders!

dinsdag 9 april 2019 - 11:53
Maaike Tijssens
Foto: Radio 2
Volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht uit Brugge voerde dinsdagmorgen actie aan de kusttram. Want daar mogen maximaal twee mensen met een fiets op. Dat moet volgens haar anders.

Annick Lambrecht uit Brugge voerde samen met klimaatactiviste Laura Cools actie aan de kusttram. Ze pleit voor betere combimobiliteit, dat is verschillende vormen van vervoer combineren. "Op deze manier is het niet zo simpel om met een groepje van drie na een fietstocht de kusttram te nemen. Ze moeten extra betalen en ze moeten zich opsplitsen over verschillende trams. Want er mogen maar twee fietsen op dezelfde tram", zegt Annick Lambrecht. Aparte compartimenten op de kusttram, voor fietsen met hun gebruiker, zou een goede oplossing zijn volgens haar. In fietsstad Kopenhagen kan dat al.

Met drie fietsende vriendinnen kan je niet op dezelfde kusttram.

Volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht

Files verminderen

"Om files te verminderen hebben we goede alternatieven nodig voor de auto. Een van die manieren is de kusttram efficiënter gebruiken. Dus ik begrijp echt niet dat De Lijn niet meer inspanningen doet om mensen met die fiets op de kusttram te krijgen", zegt Annick Lambrecht.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!