Mauro (3) ontmoet dankzij Radio 2 vuilnisman Rudy

donderdag 6 augustus 2020 - 08:24
Florence Depauw
Mauro en vuilnisman Rudy in de vuilniswagen
Foto: IOK Afvalbeheer
Eind juli kreeg de ochtendploeg van Radio 2 West-Vlaanderen een bericht van Elke Viaene. Haar zoontje Mauro is 3 jaar oud en zijn leven draait rond vuilnis en vuilnismannen. Volgens hem heten alle vuilnismannen Rudy. En dus vroeg mama Elke aan Radio 2 West-Vlaanderen of ze op zoek konden gaan naar een vuilnisman die Rudy heet. "Ondertussen is Mauro zijn droom gisteren al in vervulling gegaan", zegt Elke glunderend.

Mauro is in de ban van vuilnisophalers. Hij noemt zichzelf en alle vuilnisophalers Rudy. De mama van Mauro, Elke Viaene, ging via Radio 2 West-Vlaanderen op zoek naar een vuilnisophaler die Rudy heet. Rudy Nijs uit Geel reageerde en gisteren was het zover. "Het was een prachtige dag", zegt Elke. "We hebben Rudy eerst ontmoet tijdens zijn ophaalronde. Hij was pmd aan het ophalen. Mauro heeft ook eens op het opstapje achteraan de vuilniswagen mogen staan en hij mocht een pmd-zak in de kar gooien."

(Lees voort onder de foto)

Mauro bij de vuilniswagen

Uniformpje op maat

"Daarna zijn wij dan naar de stortplaats geweest", vertelt Elke. "Daar worden alle pmd-zakken verzameld. Mauro kreeg toen een uniformpje en mocht in de vrachtwagen gaan zitten. Eerst was Mauro wat verlegen, want plots stond er een échte Rudy voor hem. Toen ze samen in de vuilniswagen aan het rijden waren, verdwenen de zenuwen direct. Rudy wou rondjes blijven rijden. Het was een bijzonder leuke dag! Bedankt aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. In het bijzonder aan Rudy uit Geel!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!