Mobilhome van Johan uit Westende nog altijd niet terecht

woensdag 13 maart 2019 - 08:06
Jens Lemant
Foto: Radio 2
In de krokusvakantie werd in Zuid-Frankrijk de mobilhome van Johan Verweirder uit Westende gestolen. Meer dan een week later is zijn voertuig nog altijd niet teruggevonden. Enkele laptops, een gps en gsm en zijn portefeuille werden wel gevonden. Alleen moet Johan die zélf ophalen in Frankrijk.

Vorige week kon Johan Verweirder uit Westende op veel steun en sympathie rekenen in West-Vlaanderen nadat zijn mobilhome op vakantie werd gestolen. Johan was er op vakantie met zijn dochter en kleindochter maar moest na de diefstal met de taxi en trein terug naar huis keren, zonder mobilhome. Een week na de diefstal heeft de politie zijn mobilhome helaas nog altijd niet teruggevonden. Een deel van de spullen die in het voertuig lagen, is wél teruggevonden.

Laptops in de vuilbak

Johan vertelde op Radio 2 West-Vlaanderen dat hij plots telefoon kreeg vanuit Frankrijk: "Ondertussen hebben ze twee laptops, twee camera's, één gps-toestel en een aantal papieren teruggevonden, 125 kilometer ten noorden van onze vakantiebestemming. Een vrouw had die in een vuilbak gevonden en die aan een lokale politieagent overhandigd." Toen Johan gebeld werd, stond hij bij de dienst bevolking in Middelkerke om een nieuwe identiteitskaart aan te vragen omdat ook zijn portefeuille werd gestolen.

De politie belde me dat ik zélf om die teruggevonden spullen moet komen in Zuid-Frankrijk

Johan Verweirder

Spullen zelf ophalen

De teruggevonden spullen moet Johan zélf ophalen in Zuid-Frankrijk: "De politie zei me dat ik om de spullen mag komen. Ze hebben blijkbaar geen budget om die naar mij op te sturen. Ik ben nu nog aan het uitzoeken hoe ik die spullen terugkrijg. Dan kan ik ook zien hoeveel schade aan de laptops is bijvoorbeeld."

Veel steun

"Mijn oproep naar getuigen is intussen al 88.000 keer gedeeld op sociale media", zegt Johan. De steun die de Westendenaar krijgt is ongelooflijk: "Mijn Facebook is ontploft en dat doet wel veel deugd natuurlijk. Ik kreeg ook al honderden vriendschapsverzoeken van mensen uit Frankrijk, Nederland en België. Heel vreemd." Er is zelfs ook al een idee om een crowdfunding op te starten om een nieuwe mobilhome te kopen: "Iemand suggereerde om aan iedereen die het bericht heeft gedeeld één euro te vragen, dan heb ik al een deel van het geld terug. Maar goed, we zien wel", besluit Johan Verweirder.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!