Nieuwe woonwijk naast kasteel Blauwhuis in Izegem

donderdag 11 juli 2019 - 14:49
Margot Derycke
Blauwpoort, kasteelpark Blauwhuis, Izegem
Foto: Radio 2
In Izegem zijn de bouwplannen voorgesteld voor een nieuwe woonwijk naast het kasteel Het Blauwhuis. Op het terrein van het voormalig serrebedrijf Scheldeman komen op termijn zeven woonblokken, goed voor zo'n 180 woningen.

Het kasteel Het Blauwhuis in Izegem had jaren een serrebedrijf als buur, maar krijgt er straks flink wat buren bij. Op het terrein komen op termijn zeven woonblokken, goed voor zo'n 180 woningen. Door in de hoogte te bouwen is maar 14 procent van het perceel bebouwd. De wijk moet een groene schakel vormen tussen de stad en het kasteelpark. Parkeren gebeurt onder de grond en er komen ook ondergrondse afvalcontainers. Schepen Caroline Maertens van Izegem is enthousiast over de plannen naast het kasteelpark.

We krijgen er 2,3 hectare park bij dat nu voor altijd publiek zal zijn.

Izegems schepen Caroline Maertens

Hoogte appartementsblokken in stijgende lijn

De zeven woonblokken verschillen in hoogte en worden telkens wat hoger richting de spoorweg. Naast het kasteelpark zijn de woonblokken 4 hoog, aan de spoorweg is dat tot 14 hoog.

Volgend jaar start de bouw van de eerste twee blokken. Het project Blauwpoorte zou in 2025 helemaal af moeten zijn. Buurtbewoners kunnen wel nog bemerkingen of bezwaar indienen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!