Oostduinkerkenaar rijdt twaalf dagen met rat in de auto

dinsdag 10 december 2019 - 08:40
Florence Depauw
rat
Foto: Google
Toen Piet De Smet uit Oostduinkerke vorige maandagochtend in zijn auto wou stappen om naar het werk te rijden, keek een paar donkere ogen van een rat hem vanop het dashboard aan. Het dier zat al twaalf dagen in zijn auto.

"Ik had al een licht vermoeden dat er iets in mijn wagen zat", zegt de Oostduinkerkenaar. "Want op een dag lag mijn bewonerskaart op de grond, net zoals een klein beertje dat altijd op het dashboard zit. Dat was nog nooit gevallen. Ik gaf er verder geen aandacht aan, ook niet toen ik op een middag mijn stokbrood wou opeten en vaststelde dat er maar een half exemplaar in de zak stak."

Niet buiten te krijgen 

"Toen ik die bewuste maandagochtend twee ogen naar me zag kijken, waren al mijn vragen plots beantwoord", zegt Piet. "Helaas wou de rat absoluut niet naar buiten. Het beest dook onder een zetel en kwam niet meer tevoorschijn. Er zat niets anders op dan samen met mijn ongewenste passagier te vertrekken. Op mijn werk heb ik alle ramen en deuren van mijn auto opengezet, in de hoop dat de rat naar buiten zou komen en op de vlucht zou slaan. Plots zag ik het dier drinken van mijn kopje chocolademelk dat ik buiten op een plank had gezet. Toen de rat me zag, liep ze in allerijl terug naar mijn auto. Maar die kon ik gelukkig op tijd sluiten."

Twaalf dagen in auto

"De rat moet minstens twaalf dagen in mijn auto gewoond hebben", zegt Piet. "De hoedenplank en de achterzetel zijn voor een stuk kapotgebeten. Er lagen ook overal strontjes in de auto. Op het dashboard lag er ook een plasje urine."

Start je dag West-Vlaanderen
Rat in de auto

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!