Personeel Kortrijks bedrijf krijgt extra vakantiedag na 100ste verjaardag stichter

woensdag 22 januari 2020 - 15:23
Luc Vanhauwaert
Vier Vandelanottes van het familiebedrijf Vandelanotte op rij
Foto: Vandelanotte (Van links naar rechts Hein, Roger, Koen en Nikolas Vandelanotte)
De 375 medewerkers van het accountants en auditkantoor Vandelanotte uit Kortrijk krijgen een vrij te kiezen vakantiedag. In de wandelgangen wordt die een 'Rogerdag' genoemd. Gisteren werd de stichter van het bedrijf 100 jaar en het directieteam vond dat dat niet zomaar voorbij mocht gaan.

Roger Vandelanotte stichtte een accountantskantoor in 1948. Hij was leerkracht. Toentertijd was het een gedurfde stap om die job te verlaten. Hij begon op zijn eentje, maar intussen zijn er 8 vestigingen in ons land en sinds kort ook één in Frankrijk. In totaal goed voor 375 medewerkers. Het directieteam vindt dat het succesverhaal van Vandelanotte niet alleen het levenswerk van de stichter is, maar van elke medewerker en daarom krijgt iedereen een vrij te kiezen vakantiedag. 

Hard gewerkt

Roger Vandelanotte heeft zijn leven lang hard gewerkt. Met zijn honderd jaar is hij nog heel helder en alert. Tot vijf jaar geleden ging hij nog elke ochtend van negen tot elf naar zijn kantoor. "Maar nu ben ik niet meer mobiel", zegt de man. Op onze vraag of er in die honderd jaar veel veranderd is, antwoordt hij eerst "Oei, Oei, Oei". Dan blijkt hij het over maatschappelijke evoluties te hebben. "De rokken zijn veel korter geworden", lacht hij. Maar hij wordt ernstig als we het hebben over hoe het zakenleven veranderd is: "Nu verloopt alles heel correct. Maar er is ook veel meer controle. Veel meer papier. En het zakenleven is harder geworden." 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!