Piratenzender Mi Amigo zal nog eens uitzenden

woensdag 20 februari 2019 - 15:06
Luc Vanhauwaert
Piratenzender Mi Amigo zal nog eens uitzenden
Radio Mi Amigo 40
Onvervalste nostalgie wordt het, wanneer de dj's van piratenzender Mi Amigo nog eens zullen samenkomen in Blankenberge, om vanuit een schip uit te zenden. Mi Amigo legde in de jaren '70 de officiële radiozenders het vuur aan de schenen.

Van 30 mei tot en met 2 juni zendt Mi Amigo nog eens uit vanaf een schip in de haven van Blankenberge. Het moet een van de leukste onderdelen worden van de havenfeesten van Blankenberge.

In de jaren '70 had Radio Mi Amigo miljoenen luisteraars in de Benelux.

Noël Cordier, organisator van "Radio Mi Amigo" in Blankenberge

Een beetje stout

Radio Mi Amigo schreef zonder twijfel radiogeschiedenis. Het station bracht programma's vanaf een schip. Dat lag in de Noordzee. Piratenzenders waren radiostations die aan land niet zo makkelijk een vergunning kregen, dus zonden ze maar uit vanop zee. Ze brachten muziek die de openbare omroepen minder of niet lieten horen. Dat was een van de redenen van hun succes

Uitvinder Suzy Wafel

Radio Mi Amigo was een van de belangrijkste piratenzenders. Oprichter was Vlaming Sylvain Tack. Hij is ook de man achter van een ander smakelijk initiatief: de Suzy Wafel. Volgens Noël Cordier, mede-organisator van de uitzendingen in Blankenberge had Radio Mi Amigo in de jaren '70 miljoenen luisteraars in de Benelux.

Piratenzender Mi Amigo zal nog eens uitzenden

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!