Politie leerde inbreken in Blankenberge

dinsdag 20 november 2018 - 15:31
Luc Vanhauwaert
olitie leert inbreken in Blankenberge
Het klinkt gek, maar een twaalftal politieagenten van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke leerde inbreken. Of juister gezegd: de agenten leerden hoe ze een slot kunnen openmaken. Slotenmakers worden steeds zeldzamer en tijd telt als je iemands leven wil redden, vandaar dat de politie van Blankenberge/Zuienkerke besloot om het zelf te leren.

Een twaalftal politieagenten van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke volgde een opleiding slotenmaker. In het verleden vorderde de politie daarvoor een slotenmaker op, maar het wordt steeds moeilijker om een slotenmaker te vinden die 's avonds en 's nachts snel ter plaatse kan komen. De agenten openen geen sloten als ze bijvoorbeeld meegaan met een deurwaarder. Ze doen het alleen in levensbedreigende situaties, zegt Philip Denoyette van de Blankenbergse politie.

Gisteren nog raakten we zo veel sneller bij iemand die snelle zorgen nodig had.

Philip Denoyette van de Blankenbergse politie

De aanpak veroorzaakt ook minder schade. Vroeger werd al eens een deur geforceerd of ingebeukt. Dat is nu niet meer nodig. En als er een slot afkraakt, dan hebben onze mensen een vervangslot in hun materiaalkist, lacht Denoyette.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!