Psychologische begeleiding na dodelijk arbeidsongeval bij "Joris Ide" in Zwevezele

maandag 12 augustus 2019 - 06:55
Florence Depauw
politiecombi en lint
Foto: Radio 2
De werknemers van staalplatenproducent "Joris Ide" uit Zwevezele krijgen psychologische begeleiding, nadat ze vrijdag het dodelijk arbeidsongeval hebben meegemaakt in hun bedrijf. Een man van 58 kwam om het leven, toen een machine tijdens onderhoudswerken plots terug in gang schoot.

Een van de werknemers van staalplatenproducent "Joris Ide" uit Zwevezele is vrijdag tijdens onderhoudswerken aan een machine gestorven, toen die machine plots startte. Twee anderen raakten lichtgewond.

Psychologische ondersteuning

De werknemers die het ongeval zagen gebeuren, krijgen nu psychologische begeleiding. "Tientallen mensen hebben op dit moment slachtofferhulp nodig", zegt arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere. "Als er zo'n ernstige feiten op de werkvloer gebeuren, dan moeten wij oog hebben voor de mensen in de onmiddellijke omgeving. Zo'n ongeval veroorzaakt namelijk psychologische trauma's. Een team van de politie staat de mensen bij en praat met hen om het een en ander te kunnen plaatsen en verwerken."

West-Vlaanderen is de trieste kampioen van de dodelijke arbeidsongevallen. 

Arbeidsauditeur Filiep De Ketelaere

Zevende dodelijke ongeval

Het is al het zevende dodelijke arbeidsongeval dit jaar in onze provincie. "Wij zijn op dat gebied de slechtste leerling van de klas", zegt de arbeidsauditeur nog. "West-Vlaanderen is de trieste kampioen van arbeidsongevallen en zeker wat dodelijke arbeidsongevallen betreft."

Onderzoek

Deskundigen onderzoeken nu precies wat er is gebeurd. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!