Renner Tim Declercq trouwt op verjaardag van zijn mama

zondag 27 oktober 2019 - 19:59
Michaël Janart
Foto: Radio 2
Op de 58ste verjaardag van zijn mama huwde wielrenner Tim 'El Tractor' Declercq met Tracey Debruyne in het gemeentehuis van Houthulst. Zijn ploegmaat en vriend Yves Lampaert (28) was een van de getuigen.

De zon straalde zaterdagnamiddag in Houthulst en zorgde voor een uitzonderlijk warme herfsttemperatuur van 20°C. Een oldtimerbusje met het opschrift 'Tracey & Tim' brachten de tortelduifjes en hun familie en getuigen naar het gemeentehuis van Houthulst. "Ik keek al een hele poos uit naar deze speciale dag. Ik had nooit gedacht dat ik Izegem zou verlaten. Maar kijk: de liefde doet rare dingen met een mens", vertelt Tim Declercq (30), de superknecht van Deceuninck-Quick Step. Hij vormt ondertussen meer dan 3 jaar een paar met Tracey. "Amper 3 weken waren we samen en ze trok me al mee naar Houthulst. Toen ik er mijn playstation liet staan, was het definitief. Ik amuseer me hier, maar in hart en nieren blijf ik Izegemnaar."

Twee keer feest

Voor de familie Declercq was het huwelijk een dubbel feest. "Sommigen denken dat we een groot feest houden voor de 58-jarige verjaardag van mijn moeder. Het is maar hoe je het bekijkt", knipoogt Tim.
Mama Karolien Depuydt (58) was zichtbaar in haar nopjes: "Ik ben supertrots. Ik zal nooit nog zo'n mooi verjaardagscadeau krijgen: een pracht van een schoondochter." Het samenvallen van het huwelijk en de verjaardag was eerder toeval. "Met mijn job als renner kon ik maar een datum kiezen in een periode van 3 weken", aldus Tim. "Ik wilde in die periode graag nog op vrijgezellen. Het werd een weekendje Praag met zeer veel ambiance, maar weinig slaap. Na de trouw gaan we op huwelijksreis. Veel keuze bleef er dus niet over. Dit zijn herinneringen voor het leven. Na mijn wittebroodsweken ga ik alweer aan de slag met het oog op volgend seizoen."

 

El Tractor

Tim kreeg zijn bijnaam "El Tractor" bijna drie jaar geleden in Argentinië omwille van zijn kopwerk voor zijn ploeg. Het jaar erna won hij ook de "Kristallen Zweetdruppel" als beste helper van het peloton in 2018. Hij is de zoon van cabaretier Karel Declercq

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!