Studenten blokken in rusthuis Langemark, mét koekjes

maandag 15 april 2019 - 15:58
Michaël Janart
Opvallend veel jong volk in woonzorgcentrum De Boomgaard in Lanegmark. Studenten kunnen er in de paasvakantie terecht om samen te blokken. Ze worden er in de watten gelegd met koffie, koekjes en gratis wifi.

Studenten uit Langemark-Poelkapelle kunnen tijdens deze paasvakantie voor het eerst blokken in woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark. "De gemeente organiseerde voor het eerst een 'blokkot' tijdens de voorbije kerstvakantie in het gemeentehuis", zegt Simon Bruynsteen, deskundige jeugd bij de gemeente. "Door omstandigheden moesten we uitwijken en kwamen we terecht in het woonzorgcentrum. Onze lokale jongeren hebben ook nood aan een gezamenlijke blokruimte. Vroeger moesten ze hiervoor met het openbaar vervoer naar Ieper, waar niet altijd genoeg plaats was."

Koekjes en soep

In De Boomgaard worden de studenten heel goed ontvangen." Er wordt geblokt in een afgesloten zaal op de eerste verdieping van het woonzorgcentrum", vertelt student Tim Ameye (20).  "Het is hier vrij rustig. Er werden tafels, stoelen, wifi, koffie en een koelkast met water en koekjes voorzien. Tegen de middag kunnen we soep halen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!