Vaas uit Kringwinkel Blankenberge blijkt urne te zijn

dinsdag 22 oktober 2019 - 08:40
Jens Lemant
De bewuste vaas of urne uit Blankenberge
Foto: Radio 2
Tijdens de 'Retrodag' van de Kringwinkel in Blankenberge dacht Yves De Cloedt uit Gistel zijn slag te slaan. Hij kocht een vaas. Dacht hij ... Na onderzoek blijkt de vaas eigenlijk een urne te zijn.

Wie een slag wil slaan of op zoek wil naar unieke voorwerpen, die kan terecht in de Kringwinkels. Tijdens de 'Retrodag' van de Kringwinkel in Blankenberge ging Yves De Cloedt uit Gistel er op zoek naar een unieke vaas: "Ik had op mijn verlanglijstje verschillende voorwerpen aangevinkt. Toen ik met de vaas thuis kwam, had mijn vrouw er toch vragen bij want ze vond die niet alledaags. We merkten achteraf dat de vaas bovenaan een soort deksel had. Toen beseften we dat het misschien wel een urne kon zijn."

Begrafenisondernemer

Om zeker te zijn dat de gekochte vaas uit de Kringwinkel eventueel toch een urne was, liet Yves de vaas onderzoeken bij een begrafenisondernemer: "Ik vroeg haar advies en dat van haar collega en het verdict was unaniem. Het betreft een urne. Aangezien de urne potdicht zit en verzegeld is, weten we niet of er nog as van een overledene in zit. Ik zal de urne niet openmaken uit respect, ze krijgt een mooie plaats bij mij thuis", besluit Yves.

Het dekseltje van de urne

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!