Vrachtwagen belandt wellicht door wind in de gracht op E40 tussen Veurne en Adinkerke

zondag 15 december 2019 - 19:34
Veerle Deblauwe
vrachtwagen in gracht
Foto: Radio 2
Op de E40 tussen Veurne en Adinkerke is zondag iets voor 13.00 uur een vrachtwagen van de autosnelweg gereden en in de gracht gekanteld. De chauffeur bleef ongedeerd. 

De vrachtwagen reed richting Frankrijk en was geladen met 25 ton aluminium. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor in plaats van de bocht te nemen. Waarschijnlijk speelde de wind een rol. De truck belandde in de sloot. De chauffeur bleef ongedeerd. Er waren ook geen andere voertuigen bij betrokken. De rechterrijstrook was enkele uren afgesloten.

Al het vierde ongeval dit weekend

Er gebeurden dit weekend nog drie andere ongevallen op snelwegen. In totaal vielen er 11 gewonden

Het zwaarste ongeval gebeurde zondagmorgen, iets voor 7.00 uur op de E17 bij Deerlijk in de richting van Kortrijk. Daar raakten vier jongeren zwaargewond en één iemand lichtgewond nadat ze achteraan op een vrachtwagen waren ingereden. De slachtoffers zijn niet meer in levensgevaar

Zondagmorgen rond 4.30 uur raakte ook een auto van de weg op de afrit in Torhout. Hij kwam in een gracht terecht. Anderhalf uur later, ging twee kilometer verderop  een auto over de kop. Het was zondagmorgen gevaarlijk op de weg, door harde wind en hevige regen.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!