Wendy wordt 60!

maandag 29 april 2019 - 12:22
Luc Vanhauwaert
Wendy Van Wanten viert haar zestig jaar met een concert in het kursaal Oostende
Iris Vandenkerckhove, alias Wendy Van Wanten, wordt volgend jaar zestig en viert dat met een verjaardagsconcert in haar geboortestad Oostende. Iris wordt zestig en Wendy, het typetje dat ze lanceerde in het toentertijd "stoute" programma "De PinUp Club" wordt dertig.

Fotomodel, zangeres, tv-vedette Iris Vandenkerckhove wordt volgend jaar zestig en viert dat op 29 februari met een verjaardagsconcert in het Kursaal van Oostende. Iris is onder eigen naam niet zo bekend. Als Wendy Van Wanten is ze een van de bekendste vrouwen van Vlaanderen. Iris wordt volgend jaar zestig en eigenlijk wordt Wendy Van Wanten dan dertig, want zo oud is het typetje dat eind de jaren '80 de brievenrubriek onder handen nam in het ondeugende Veronica tv-programma "De PinUp Club". 

Verjaardagsconcert met collega's

Op 29 februari organiseert Wendy Van Wanten een feest in het Kursaal van Oostende. Een concert met collega's zoals Luc Steeno, Jo Vally en René Froger. "Alleen maar mannen," merken wij op. En Wendy reageert zoals verwacht: "Hoe zou dat komen?" Ze voegt er nog dit aan toe: "De vraag zal zijn: wie doet het met wie?" Ja, we blijven in de sfeer ... Daarmee wil Wendy Van Wanten natuurlijk zeggen dat het een verrassing blijft met wie van de heren ze een duet zal zingen. Al loopt Luc Steeno nu al Van Wantens tophit "Blijf nog één nacht" te zingen ...

Als je ouder wordt, wordt je stem voller en rijper.

Zangeres Wendy Van Wanten

Oudere dames motiveren

Met haar concert wil Wendy ook "oudere dames motiveren". "Zestig worden is niet in een hoekje zitten, er is nog zoveel te beleven," zegt ze. Hoelang je nog op de planken kan blijven staan, is een gespreksonderwerp onder de zingende collega's van het verjaardagsfeestje. "Zolang het waardig kan", zegt Luc Steeno. "Zolang ik me er niet naartoe moet slepen", zegt Wendy. Van Wanten begon haar carrière als fotomodel. En is dat gebleven. Mooi zijn is belangrijk. "Ik wil mijn vormen behouden", zegt ze. Maar als het over zingen gaat, dan is er minder twijfel: "Als je ouder wordt, wordt je stem voller en rijper."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!