Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Zelf ketchup maken

vr 15 jun. - 7:00

Het recept van Claudia Allemeersch.

Het recept van Claudia Allemeersch.

Nodig

  • 1 ajuin (zoete witte ui)
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 2,5 kg verse tomaten (goed rijp)
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 10 peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • Snuifje cayennepeper
  • 1 steranijs
  • 15 korianderzaadjes
  • 1 blaadje laurier
  • Stukje verse muskaatnoot
  • 100 g rietsuiker
  • 15 cl sherryazijn

Bereiding

  1. Maak een tomatencoulis : hak de ajuin fijn, pel een teentje knoflook en druk het door de knoflookpers.
  2. Snijd de rode paprika in 4 partjes, verwijder de zaden en de zaadlijsten. Vervolgens in een grove brunoise snijden.
  3. Spoel de tomaten, verwijder het kroontje, en snijd ze in vieren.
  4. Doe de tomaten, de paprika, de ajuin en de look in een pan en laat dit alles een 40-tal minuutjes sudderen onder een deksel. Af en toe eens roeren.
  5. Pureer het mengsel met de mixer, daarna zeven.
  6. Giet het tomatenmengsel in een verse kookpot en voeg nu achtereenvolgens toe : paprikapoeder, kaneel, peperbollen en korianderzaadjes, kruidnagels, cayennepeper, steranijs, laurier, stukje verse nootmuskaat, de suiker en de azijn.
  7. Daat dit alles nogmaals een 20 minuutjes sudderen. Nogmaals zeven, verdelen over weckpotjes en laten afkoelen.
  8. Bewaren in de koelkast (kan enkele weken bewaard worden).

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet