Zo begin je aan Instagram

maandag 26 augustus 2019 - 07:06
De foto-app Instagram is populairder dan ooit. Met onze tips haal je nog meer plezier uit de app!

Instagram is een online platform waarop je een profiel aanmaakt om je eigen foto's te delen, maar je kan het ook gebruiken om bekende mensen of merken te volgen, zoals je favoriete radiozender, Radio 2 bijvoorbeeld! Bekijk hier onze leukste foto's!

Stap 1: maak een profiel aan

Download de app op je smartphone via Google Play of de App Store en maak een account aan. 

Je profiel staat standaard openbaar, dat betekent dat iedereen al je foto's kan bekijken. Wil je je profiel afschermen en alleen zichtbaar maken voor je volgers? Dat kan perfect! Via de knop 'instellingen' kan je je profiel privé maken. Je bent zeker dat de instelling is doorgevoerd eens er een slotje op je profiel staat. 

Stap 2: zoek vrienden 

Net zoals bij Facebook kan je ook bij Instagram volgen waarmee je vrienden bezig zijn. Dat kan weer via de 'instellingen'-knop. Klik door naar 'mensen ontdekken' en je krijgt tal van suggesties te zien!

Je kan ook bekende personen of merken volgen. Het is zo vaak een leuke manier om een blik achter de schermen te krijgen of om je favoriete bekende Vlaming beter te leren kennen. Je kan ook tonen dat je anderen hun foto's mooi of leuk vindt, dat doe je door een hartje te geven. Op Facebook geef je een duim omhoog, op Instagram klik je op het hartje, simpel toch?

Stap 3: maak foto's

Dan kan de pret beginnen, je kan je mooiste foto's met je online vrienden delen. Experimenteer ook eens met de fotofilters, zo krijgt je foto net dat extra wauw-effect.  

Soms is het moeilijk kiezen tussen al je foto's. Maak het jezelf makkelijker en post meerdere foto's in één bericht. Je kan de functie activeren wanneer je een foto plaatst. In het schermpje rechts onderaan staat een dubbel vierkantje. Klik je daarop, kan meerdere foto's selecteren voor je post.

Stap 4: gebruik hashtags

Wanneer je een foto post van je kat en je voegt in je tekstje de hashtag #katten toe, kan je foto bekeken worden door iedereen die op zoek is naar foto's van katten (als de privacy-instellingen van je profiel dat toestaan). Omgekeerd kan je zelf ook foto's zoeken op basis van een hashtag. Het is een leuke manier om inspiratie op te doen of gewoon een makkelijke manier om een stroom aan foto's terug te vinden over hetzelfde thema

Stap 5: experimenteer met stories

Een foto die je publiceert op je profiel blijft daar staan zolang jij het wil. Voor leuke tussendoortjes heeft Instagram nog een andere functionaliteit: de stories. Daarin post je foto's of filmpjes die na 24 uur verdwijnen. Via het het cameraatje linksboven kan je zelf een story maken. Door te klikken op de cirkeltjes bovenaan de startpagina van de app kan je stories van anderen bekijken.

Oefening baart kunst! Probeer het eens uit en in het slechtste geval is er altijd de knop 'verwijderen'. Veel plezier ermee!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!