Zo maak je zelf échte 'Cookie Dough'!

maandag 8 juni 2020 - 14:46
Getty Images
Vanille-ijs is lekker, maar vanille-ijs met extra’s is nog beter! Zeker met stukjes Cookie Dough in, of ook wel kleine stukjes deeg met chocolade. Het ijsmerk ‘Ben & Jerry’s’ staat bekend om hun heerlijke Cookie Dough stukjes in hun ijspotten, én vanaf nu kan je ze helemaal zelf maken. Dit is hun recept:

In Amerika kan je de Cookie Dough stukjes van ‘Ben & Jerry’s’, die je in hun bekendste ijssmaak terugvindt, ook apart kopen. In Europa is dat spijtig genoeg nog niet het geval. Daarom deelde ‘Ben & Jerry’s’ het recept van hun ‘Cookie Dough Chunks’ en het is helemaal niet moeilijk.

Je hoeft er helemaal geen hele namiddag voor in je keuken te staan, want het vraagt maar een kwartiertje van je tijd om ‘Cookie Dough Chunks’ te maken.

Dit heb je nodig

  • 8 eetlepels ongezouten boter
  • 128 gram bruine suiker
  • 2 eetlepels volle room
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 128 gram bloem
  • 64 gram chocoladestukjes

Aan de slag

  1. Warm de bloem op in de microgolf of de oven. Minstens tot 75 graden. (Vergeet de stap zeker niet over te slaan, want in rauwe bloem zitten soms bacteriën. Je kan er heel ziek van worden, waardoor de ‘Cookie Dough Chunks’ je zelf niet meer smaken.)
  2. Mix de boter en suiker tot alles een luchtig geheel wordt.
  3. Voeg nu de room, het vanille-extract en het zout aan toe.
  4. Meng alles nog eens goed door elkaar.
  5. Gooi de bloem erbij.
  6. Meng alles nog een laatste keer, samen met de chocoladestukjes er nu bij.

Je bewaart deze lekkernij best in je frigo, en zorg dat je er niet te veel van smikkelt!

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!