Zoete aardappelsalade
vr 28 jun. - 5:51
Een speciale aardappelsalade die perfect past bij een barbecue.

Een speciale aardappelsalade die perfect past bij een barbecue.
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 1 kg kleine aardappelen
- 3 grote uien
- 50 g boter
- 100 ml witte azijn
- 200 ml water
- 1 el kristalsuiker
- peper en zout
BEREIDING
- Kook de aardappelen met schil gedurende 15-20 min.
- Schil en laat ze afkoelen.
- Snij in schijfjes van 1 à 2 cm.
- Schil de uien en snij ze in ringen.
- Smelt de boter in een steelpan en doe er de uien in tot ze glazig maar niet bruin zijn.
- Voeg er de azijn, het water, suiker, peper en zout aan toe en laat stoven tot de uien zacht zijn.
- Voeg de aardappelschijfjes toe en laat ze gedurende 8 min. opwarmen in de zoetzure mix.
Indien nodig kunt je nog wat water toevoegen. De salade moet er echt waterig uitzien. Je kunt er ook peterselie of dille aan toevoegen naar smaak.