Acteurs Ann Pira & Raf Jansen over de terugkomst van ‘Thuis’: “Het belooft weer spannend te worden. Ook voor ons!”

donderdag 27 augustus 2020 - 12:58
'Thuis' begint terug. Eindelijk! Door corona is het plots gestopt. Veel vroeger dan gedacht en ondertussen is het waarschijnlijk ook helemaal anders acteren. Ook acteurs Ann Pira (Nancy) en Raf Jansen (Dieter) zijn blij, vertellen ze in ‘Zot veel vakantie’ met Kim Debrie.

“Ik ben heel benieuwd naar hoe het er gaat uitzien. Wij hebben zelf nog niet gezien wat we hebben opgenomen tot hiertoe. Want het is inderdaad anders dan anders acteren. We gebruiken speciale lenzen en scherpe assen. Zo lijkt het dat we in dialoog toch dichtbij elkaar staan”, legt Ann Pira uit.

Raf Jansen gaat verder: “Begin juni zijn we weer beginnen opnemen en de regisseur loopt effectief met een anderhalvemeter - stok tussen ons in. Als we opnemen uiteraard niet. Maar bijna alle acteurs blijven wel anderhalve meter uit elkaar. We zijn heel benieuwd wat dat gaat geven op het scherm.”

Eén bubbel voor Dieter en Nancy

“Wij mochten zelf beslissen of wij in elkaars bubbel zitten en dat hebben we dan zo gekozen. Dus wij mogen elkaar ook echt aanraken. Kussen doen we niet, maar een knuffel kan wel. Dat doen we al vanaf 8 juni. We zijn nu eind augustus en alles is nog goed tussen ons.”

“Ook op de set is het aanpassen. Heel de crew blijft anderhalve meter uit elkaar, enkel Ann en ik mogen elkaar aanraken. Dat is een heel raar gegeven om vast te stellen. Er zal zeker wat jaloezie zijn”, lacht Raf Jansen. 

“Het was belangrijk dat we voor elkaar kozen. Voor de kijker vond ik het belangrijk dat er hier en daar toch wat koppels zijn die dichter bij elkaar kunnen komen om het geloofwaardig over te brengen.”

Een tipje van de sluier

“Na het slippertje van Dieter is het goed gekomen tussen ons. Zo’n dingen gebeuren hé! Coronagewijs zou het niet meer mogen, maar hij zou het ook niet nog eens moeten proberen”, lacht Ann Pira als ‘Nancy’. 

“Taxi Nancy is weer op pad en dan gebeurt er weer van alles. Dat kan ik al meegeven! Het belooft weer spannend te worden. Ook voor Nancy en Dieter!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!