Koen Wauters: "Wat we 't liefste doen, wordt ons afgenomen. Dan kan ik 's morgens niet opstaan met een vreugdekreet"

woensdag 29 juli 2020 - 12:28
Ook voor Clouseau ziet de zomer er anders dan normaal uit. Koen en Kris kwamen langs bij Kim Debrie.

Het was een puzzel om Koen en Kris bij Kim Debrie in ‘Zot Veel Vakantie’ te krijgen. "Ik ben vooral met tv bezig", vertelt Koen. "The Voice zit erop, we werken nu aan een ander programma. Heel veel opnames kunnen niet doorgaan en als ze toch plaatsvinden, gebeurt het allemaal vanop een veilige afstand." "En ik mag niet komen zonder mijn broer", lacht Kris.

Ook voor Clouseau is het een zomer zonder concerten. "Het is een ramp. Hier en daar hebben we kunnen spelen voor heel weinig volk. Het heeft ons nog meer doen beseffen hoe jammer we het vinden dat onze tour niet doorgaat." De lockdown zorgt bij heel wat artiesten voor extra inspiratie. "Dat valt bij mij wel mee", legt Kris uit. "We hebben pas vorig jaar een nieuwe plaat uitgebracht, dus het schrijven van nieuwe songs lag even stil. Maar nu ben ik stilaan weer begonnen." Maar hoe begin je aan een nieuw nummer? "Daar zijn geen regels voor. Bij mij komt dat vaak als ik aan het prutsen ben met een gitaar of piano. Dan komt er een idee binnen en neem ik dat snel even op met mijn smartphone. Zodat ik dat niet vergeet. Soms ben je dan ineens aan een volledig nummer bezig, maar vaak begint het met een idee, een flard."

De dingen die we ’t liefste doen, worden ons afgenomen. Dan kan ik ’s morgens niet opstaan met een vreugdekreet.

Koen Wauters

"Ik ga niet zeggen dat ik elke dag depressief rondloop, geeft Koen toe. "Maar met al dit gedoe vind ik het moeilijk. De dingen die we ’t liefste doen, worden ons afgenomen. Dan kan ik ’s morgens niet opstaan met een vreugdekreet. Wij zijn al meer dan 30 jaar gewoon om tijdens de zomer in het hele land op te treden. Dat is voor een stuk ook ons sociaal leven, samen met de muzikanten en onze crew. Dat is een beetje onze familie."

"Die gast gaat nog een paar tests moeten doen!"

Net zoals heel wat Belgen, zoeken Koen en Kris het vakantiegevoel deze zomer vooral in eigen land. "Maar ik vind 'staycation' een verschrikkelijk woord", lacht Kris. "Dat is geen vrolijk woord." "Ik ben drie dagen naar Ibiza geweest", vertelt Koen. "Dat was leuk, rustig. Er waren geen feestvierders zoals anders. Wij trekken binnenkort ook naar de Ardennen. Daar houd ik echt van, dat is het mooiste van ons land." 

Dochter Zita geniet van haar eerste vakantie met haar liefje, samen in Marbella. "Met loslaten heb ik het niet zo moeilijk. Het is een supertof koppel, ik gun het hen." Peter Kris daarentegen: "Die gast gaat nog een paar tests moeten doen!" (lacht) "Nee nee, het is een goede kerel", sust Koen. "Ik heb ’t er veel minder lastig mee dan gedacht. Als ze mij vijf jaar geleden zeiden dat er wel eens een brommertje voor de deur ging staan binnenkort, dan dacht ik dat dat moeilijk ging zijn."

Neemt Koen binnenkort ook de rol van Zita’s manager op? "Mama en papa bekijken samen alle vragen die binnenkomen. Wij doen dat zo goed mogelijk. En als ’t echt moeilijk is, dan vraag ik raad aan mijn eigen manager!"

Clouseau waagt zich aan een paar zomerdilemma's. Bekijk hieronder de video!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!