Ladybiker Katleen bezoekt de Knokmolen in Ruiselede: "Hij werkt nog perfect, indrukwekkend!"

dinsdag 25 augustus 2020 - 16:17
In de omgeving van Ruiselede stonden er vroeger maar liefst dertien windmolens. De meesten zijn in de loop der jaren verdwenen maar de Knokmolen heeft de tand des tijds doorstaan. Meer nog: de molen werkt nog altijd perfect. Katleen bezoekt de molen en praat er met molenaar Roland en zijn kleindochter Jana. Ooit hoopt zij in de voetsporen van haar grootvader te treden.

16 windmolens in Ruiselede

De streek rond Ruiselede was vroeger bezaaid met windmolens. Het dorp is tot op vandaag ‘het Molendorp van Vlaanderen’. Dat heeft alles te maken met de akkerbouw in de regio. Er waren veel graanvelden en dus moest dat graan ook verwerkt worden tot meel en bloem.

Veel molens zijn in de loop der jaren verdwenen of werken niet meer. Maar de Knokmolen in Ruiselede is één van de molens die de tand des tijds wél heeft doorstaan. De molen werd in 1840 gebouwd en heeft sindsdien altijd gewerkt. Vandaag de dag wordt hij onderhouden en bediend door Roland Wieme. Hij is gepassioneerd door het vak en hij geeft de liefde voor het malen nu ook door aan zijn kleindochter Jana.

Katleen zoekt het duo op in de molen

Pannenkoeken op de Leuvense stoof

Naast de molen staat er een mooie boerderij. Daarin huist B&B ’t Molenerf. Die wordt uitgebaat door Susy, de dochter van Roland. Als je er logeert, kan je genieten van heerlijk verse pannenkoeken. Die worden voor je ogen gebakken op een authentieke Leuvense stoof.

Nog meer leuke vakantietips in Vlaanderen Vakantieland? Surf naar de website van Logeren in Vlaanderen en plan de ultieme staycation!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!