Ladybiker Katleen ontdekt het Kapitein Zeppospark in Gent: "Prachtige plek aan het water!"

woensdag 22 juli 2020 - 16:14
De stad Gent heeft er sinds kort een nieuwe hotspot bij. Het Kapitein Zeppospark aan het vernieuwde houtdok is een schot in de roos. Ladybiker Katleen tipt de plek voor een welverdiende pauze. "Hier kan je het zand tussen je tenen voelen kriebelen. Op en top vakantiegevoel middenin de stad!"

De industriële, oude havenomgeving aan het einde van het dok, vlak bij de Muide, is in volle ontwikkeling. De voorbije jaren groeide Dok Noord al uit tot een hippe ontmoetingsplek. Sinds kort is ook het vernieuwde houtdok een plek die je niet links mag laten liggen als je een bezoek brengt aan Gent. 

Rond het oude houtdok ligt er een nieuw, verlaagd wandelpad langs de Leie. Je wandelt dus niet op de kade, meters boven het water, maar vlak langs de waterlijn. Op het einde van het dok is er ook een echt zandstrand aangelegd waar je gezellig kan picknicken of zandkastelen bouwen.

Leuk voor kinderen maar ook volwassenen beleven hier de tijd van hun leven!

Ladybiker Katleen

Kapitein Zeppospark

Rond het dok ligt er nu ook een nieuw park met outdoor fitnesstoestellen en een speeltuin. Het park heeft de toepasselijke naam 'Kapitein Zeppospark' gekregen. Kapitein Zeppos is de held van de gelijknamige Vlaamse jeugdreeks uit de jaren 60. Senne Rouffaer speelde de rol van de kapitein. Zijn personage reed en voer rond in het amfibievoertuig de Amphicar en dat is meteen de reden waarom het park zo heet. In de speeltuin staat er ook een houten versie van de Amphicar waarin kinderen kunnen ravotten.

Ladybiker Katleen stuit op de plek tijdens haar fietstocht door Gent. "De dokken liggen niet ver van de Dampoort. Als je in Noordelijke richting langs het water blijft fietsen, kom je er bijna vanzelf op uit. Het is een geweldige plek! Je kan er genieten van het mooie uitzicht over het water en de stad Gent." De plek is leuk voor kinderen omdat er veel plaats is en er staan ook heel wat speeltuigen. Maar het is volgens Katleen ook een geweldige plek om af te spreken met vrienden. "Vergeet in dat geval niet om een aperitief mee te nemen want je blijft hier gemakkelijk een paar uur hangen. Met je tenen in het zand en je haren in de wind, beleef je hier een op en top vakantiegevoel."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!