Ladybiker Margaux en Vetexbart in Meerhout: "Net het zuiden van Frankrijk"

woensdag 25 augustus 2021 - 14:55
Ladybiker Margaux ging vandaag op stap met reisblogger Bart Melis in Meerhout, het hartje van de groene Kempen. Het is hét wandel- en fietsparadijs langs de Grote Nete.

Bart is geboren en getogen in Meerhout. Als reisblogger Vetexbart reist hij heel de wereld rond, maar toch ligt zijn hart in de Kempense, groene gemeente. "We hebben een beetje van alles: een heel mooi marktplein, prachtige dreven en veel natuur. En weet: overal waar je bent in Meerhout, is de Grote Nete vlakbij!"

Grote Netewoud

Eén van de plekken waar je absoluut naartoe moet tijdens een bezoek aan Meerhout is het Grote Netewoud. "In het Grote Netewoud komen de natuurgebieden van de gemeenten Meerhout, Mol, Geel en Balen samen. De grote blikvanger in het groen is uiteraard de Grote Nete. Het is een prachtig stuk natuur waar je kan komen spelen, wandelen en fietsen."

Stop zeker ook eens langs het bezoekerscentrum Grote Netewoud. Je kan er iets drinken in de vernieuwde watermolen, een cafeetje dat gerund wordt door vrijwilligers. Het is ook de plek waar het Totterpad start, een avonturenpad voor kinderen. Bij goed weer kan je ook pootje baden in de rivier!

Er is een oud dorpslied dat zegt: Meerhout is mooier dan Parijs 

Bart Melis, reisblogger

De Hutten

In het domein Scherpenbergen-De Hutten waan je je echt in Zuid-Frankrijk. "Hier krijg je een instant vakantiegevoel. Het is een plek waar heel veel wandel- en fietsknooppunten samenkomen. Dé ideale plek om tot rust te komen", vertelt Bart.

Als je er doorfietst of wandelt, sta dan even stil bij het kruis van De Hutten. "Het is niet echt een prachtig monument of bouwwerk, maar er hangt wel een leuke legende aan vast", vertelt Bart. "Honderden jaren geleden zou hier een ridder terecht gekomen zijn in een storm vol donder en bliksem. Hij reed verloren en kwam steeds op ditzelfde punt terecht. Op een bepaald moment zou hij zo hard gevloekt hebben, dat hij werd opgezogen door de aarde. Daarom staat dat kruisbeeld hier."

Meer tips voor een dagje in Meerhout, vind je op de reisblog van Bart

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!