Ladybiker Margaux ontdekt Contrei Live Kunstenparcours

maandag 20 juli 2020 - 15:34
Op zoek naar een fijne fietstocht? Ladybiker Margaux kan je het Contrei Live Kunstenparcours aanraden.

De fietstocht is een initiatief van intercommunale Leiedal en neemt je via drie fietslussen mee op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Onderweg ontmoet je zestien kunstwerken die draaien rond het centrale thema van de fietsroute: water. 

De bedoeling van de fietstocht is om mee na te denken over het belang van water in het landschap en de stad. Want water wordt stilaan een schaars goed. En de vele rivieren, kanalen, beken en grachten zijn net onze levensaders.

3, 2, 1 ... Start!

Ladybiker Margaux kiest voor route Oost. Die route neemt je mee naar onder andere Deerlijk, Harelbeke en Kuurne. Starten doe je in het hart van Kortrijk centrum, op de Broelkaai. Daar, aan de verlaagde Leieboorden, ligt meteen een eerste kunstwerk: de Floating Gardens van de Franse landschapsarchitect Michel Desvigne.

Het zijn, zoals de naam doet vermoeden, drijvende groene eilanden. Het kunstwerk creëert een nieuwe vorm van natuur midden in het stadscentrum. Het is trouwens een duurzaam werk. Op termijn wil de stad nog meer van die drijvende ecosystemen installeren.

Een prachtige stop onderweg is het Vlaspark in Kuurne. Daar vind je twee werken: 'Kom Er Bij' van Niels Albers en 'Becoming Waves in a Deep Blue Ocean' van Esther Kokmeijer.

'Kom Er Bij' is een houten constructie die leidt naar het dak van roterij Sabbe. Je kan het werk zelf tot boven beklimmen. Vanop het dak heb je een fenomenaal uitzicht op het tweede werk 'Becoming Waves in a Deep Blue Ocean', een veld vol blauwe korenbloemen.

Ook zin om te fietsen?

Het Contrei Live Kunstenparcours loopt van 20 juli tot en met 26 oktober 2020. Je kan kiezen uit drie fietslussen (Oost, West en Zuid). De fietstocht en de kunstwerken onderweg zijn volledig gratis.

Voor 10 euro kan je een bezoekersgids aankopen die je alles vertelt over de kunstwerken, de locaties, fietsroutes en leuke zijsprongetjes. Alle informatie vind je op de website.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!