Ladybiker Margaux ontdekt het prachtige 'Drongen op twee wielen'

maandag 27 juli 2020 - 13:44
Ladybiker Margaux trok met haar e-bike naar Drongen. Daar fietst ze heel toepasselijk 'Drongen op twee wielen', een fietstocht opgezet door Pasar. Een vereniging die inspireert met tips en activiteiten voor vrijetijdsbestedingen. Het neemt haar 30 kilometer mee langs de mooiste plekjes in het dorp in de Leiestreek.

Hoewel Drongen gevangen zit tussen de E40 en de R4 -twee drukke snelwegen- is er opvallend prachtige natuur te vinden. De fietstocht 'Drongen op twee wielen' laat je kennis maken met onder andere de Vinderhoutse bossen, de kronkels van de Leie en natuurgebied Assels. 

Starten en stoppen doe je aan het station van Drongen, waar je de auto kan parkeren. Meer info over de fietstocht vind je hier

Het mooiste plekje van Drongen

Eén van de hotspots op de route is het Baarleveer. Door Pasar verkozen tot het mooiste plekje van Drongen. Het is een plek halverwege de tocht waar je even op adem kan komen langs de Leie. Geniet er van de langsvarende boten of bekijk er het standbeeld van De Zonneschilder. Een beeldhouwwerk van lokale kunstenaar MaRf.

Baarleveer

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!