Ladybiker Margaux verkent de Lieve, het meest romantische kanaal van Vlaanderen

maandag 10 augustus 2020 - 14:02
Zoek niet langer naar een unieke locatie om te gaan fietsen. Ladybiker Margaux tipt de Lieve, een kanaal van meer dan 750 jaar oud in het Meetjesland. Het is niet alleen een kanaal met een rijke geschiedenis, onderweg kom je ook allerlei romantische stops tegen. Met een naam als 'De Lieve' kan dat natuurlijk niet anders.

De Lieve is een parel in het Meetjesland. Het kanaal wordt in de volksmond ook wel 't Liefken genoemd. Geen betere plek dus om samen met je geliefde te fietsen of wandelen. Onderweg kom je ook enkele romantische plekjes tegen.

Denk maar aan het kerfplekje aan de Haantjesbrug. Of de Beirtjesbrug - ook wel de "Love Bridge" genoemd - in Waarschoot. Daar kan je net zoals in Parijs een slotje hangen om je eeuwige liefde te verklaren. 

Een rijke geschiedenis

Het kanaal heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Gent. Het was ooit een heel druk kanaal dat handelsstad Gent met Damme en het Zwin verbond. Frank Gelaude, die een doctoraat heeft gemaakt over de Gentse waterlopen, ging mee op pad met ladybiker Margaux. Bekijk hier het interview: 

Ik wil ook langs de Lieve fietsen! 

Toerisme Meetjesland heeft heel wat fijne fiets- en wandelroutes die je meenemen langs het unieke kanaal. Je kan een stevige tocht van Gent naar Damme maken. Maar er zijn ook kleinere routes.

Alle informatie vind je hier

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!