Uit-tip: interactieve doe-expo 'Meer Weer' in Oostende

vrijdag 30 juli 2021 - 11:14
foto: Unsplash
Heb je altijd al eens zelf het weerbericht op Eén willen presenteren? Of wil je een weerbericht op Radio 2 voorlezen? Of poseer je liever voor één van de 50 Instagrammable decors? En wil je weten welk weer het was op jouw geboortedag? Je kan het allemaal doen in de geweldig leuke expo 'Meer Weer' in Oostende!

De ‘Meer Weer’-expo dompelt je onder in verschillende weerthema’s. Je ontdekt er alles over natuurfenomenen, aarde, klimaat, sterrenkunde, ruimtevaart, zon, duurzaamheid en zee.

Nieuwe Frank of Sabine

Op de expo kan je net zoals Frank Deboosere, Bram Verbruggen en Sabine Hagedoren namelijk voor een greenkey scherm het weerbericht presenteren. Scan de QR-code en stap de greenkey studio binnen. Daar legt Sabine Hagedoren je in een instructievideo uit wat je precies moet doen om het weerbericht te presenteren. Daarna kan je de tekst gemakkelijk van een autocue aflezen. Jouw eigen weerbericht wordt bovendien ook nog eens volledig in beeld gebracht. Later die dag ontvang je in je mailbox een afgewerkt filmpje van jouw weerbericht. Hoe spannend! Sta je liever niet voor het scherm? Dan kan je eens proberen om zelf het weerbericht op Radio 2 te presenteren of om een liedje aan te kondigen zoals een echte radiopresentator.  

Oog voor het klimaat

De expo besteedt extra aandacht aan het klimaat. Zo legt Frank Deboosere in een filmpje uit wat biodiversiteit is en hoe je er je steentje aan kan bijdragen. Verder vind je op de expo een unieke opstelling van de Proper Strand Lopers. Daar krijg je meer informatie over de plasticsoep. Op die manier willen ze de bezoekers mobiliseren om mee te doen aan hun dagelijkse opruimacties. Vorig jaar werd er dankzij deze organisatie maar liefst 15.400 liter afval geruimd. Dat afval is grotendeels afkomstig van zwerfvuil dat toeristen achterlaten op het strand.

De interactieve expo loopt nog tot 29 augustus in Het Kursaal van Oostende. Alle info vind je hier!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!