3 tips om je kiwi sneller te laten rijpen!

dinsdag 11 januari 2022 - 11:30
Elke kiwi-eter onder ons is vertrouwd met dit vervelend fenomeen. De kiwi's blijven langer hard dan verwacht, en je kan nog niet meteen toetasten. Met deze tips help je het rijpproces een handje!

Ander fruit

Kiwi's worden sneller rijp door ze naast een appel, banaan of peer te leggen.  Zo worden de kiwi's blootgesteld aan ethyleen. Dat is een soort rijpingshormoon dat, in dit geval, het rijpingshormoon van de kiwi opwekt. Houd de rijpende kiwi's wel uit het zonlicht en weg van warmtebronnen.

Mini-broeikast

Ben je heel ongeduldig? Dan kan je het proces nog versnellen door de kiwi samen met een appel, banaan of peer in een papieren of plastic zak met enkele gaatjes in te stoppen. Bewaar de zak één à twee dagen op kamertemperatuur.

Prik

Naast de truc met de banaan is er nog een ander middel om fruit sneller te laten rijpen. Geef ze een prikje! Rond deze 'wonde' gaat de vrucht dan ethyleen produceren, wat zorgt voor een snellere rijping. Maar dan zit je natuurlijk wel met beschadigd fruit, wat minder smakelijk oogt. Deze tips werken trouwens ook voor mango's en avocado's!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!