5 gezonde snacks voor na het sporten

vrijdag 5 juni 2020 - 18:46
Heb je na het sporten zin om een heel pak koeken naar binnen te spelen? Halt! Kies voor deze gezonde (én lekkere) snacks!

Couscous salade

Couscous klaarmaken duurt echt maar enkele minuten. En je hebt ongetwijfeld nog wat groenterestjes in je frigo liggen. Of een klein stukje kaas. Zo tover je in een wip een heerlijke warme of koude couscous salade tevoorschijn!

Smoothie

Smoothies maken is kinderspel. Meng je favoriet fruit met wat yoghurt en melk en mix het geheel tot een heerlijk verfrissend drankje. De workout van je leven achter de rug? Vervang de yoghurt en/of melk door een bolletje ijs als beloning. Je hebt 't verdiend!

Eiwitten-bom

Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar dit gerechtje is een ware bom aan eiwitten. Snijd een avocado in twee en haal de pit er uit. Hol 'm eventueel wat extra uit indien nodig. Plaats de avocado in een ovenschaal en breek het ei in de holte. Bak alles 20-25 minuten op 200°. Kruid met wat peper en zout. Smullen maar!

Bevroren bananen

Deze snack kan je op voorhand maken en in je diepvries bewaren. Snijd een banaan in stukken. Rol de stukjes in wat Griekse yoghurt en leg ze op een plaat met een vel bakpapier. Plaats alles voor minstens een uur in de diepvries, langer kan/mag altijd.

Restjes wrap

Net zoals de couscous salade is een wrap het ideale recept om restjes op te gebruiken. Met wat lekkere groentjes, een restje guacamole en wat stukjes vlees tover je zo een heerlijke, gezonde wrap op tafel!

Veel plezier tijdens het sporten!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!