Met deze simpele gehoortest weet jij of je nog alles hoort

dinsdag 15 juni 2021 - 08:12
Nationale Hoorstichting Nederland
Te lange blootstelling aan te luide muziek en ander lawaai richt blijvende gehoorschade aan. Doe deze simpele test om uit te zoeken hoe het met jouw gehoor gesteld is.

Doe zelf de Ruis test! Deze test bepaalt hoe goed je spraak kunt horen in ruis of een luide omgeving. Je hoort de woorden in de test altijd in een bepaalde verhouding met de ruis, het volume heeft daarom geen invloed op de uitslag.

Woorden

Het verstaan van woorden is moeilijker dan het horen van piepsignalen, omdat een woord uit verschillende tonen bestaat. Om woorden te kunnen horen moet je gehoor het verschil tussen de tonen kunnen onderscheiden. Bij een goede uitslag kan jouw gehoor de woorden nog goed van de ruis onderscheiden. Wanneer de testuitslag niet goed is kan er sprake zijn van een beginnend gehoorverlies in de tonen die je nodig hebt om mensen te verstaan.

Deze test is is een indicatie

Deze testen geven geen definitief uitsluitsel over de toestand van je gehoor. Gebruik dit als een indicatie. Maak je je na deze testen zorgen over je gehoor? Laat je dan grondig onderzoeken door een expert! Ben je van plan om deze zomer nog een festival te bezoeken? Of kijk je nu al uit naar het concert van je favoriete band dit najaar? Dan voorzie je best wat bescherming voor je oren!

Doe hier de test: http://hoortest.oorcheck.nl/

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!