Recept: Mascarpone-dessert met aardbeien

vrijdag 29 maart 2013 - 15:20
Een dessert dat knipoogt naar de zomer.

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 250 gram mascarpone
  • 4 eierdooiers
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram aardbeien (of ander rood fruit, bessen, ...)
  • 100 gram lange vingers, verkruimeld
  • 1 eetlepel citroensap
  • munt

Aan de slag!

  • Doe de aardbeien in een kom en besprenkel met een klein beetje citroensap en de vanillesuiker
  • Klop de eierdooiers met de poedersuiker op totdat ze schuimen. Voeg de mascarpone toe en blijf kloppen
  • Neem een glas en vul dat achtereenvolgens met de verkruimelde lange vingers, het mascarpone-room mengsel, de aardbeien en werk af met een blaadje munt
  • Laat het dessert minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Serveer koud.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!