Vind de juiste maat voor suikervervangers

donderdag 12 november 2020 - 09:10
Aha!
Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash
Begeef je je in de keuken af en toe op gesuikerd terrein, maar wil je eens experimenteren met (gezondere) alternatieven? Dan is het even rekenen.

Zoetkracht 1 gram suiker =

0.1 gram Canderel

Bestaat uit Maltodextrine, Aspartaam en Acesulfaam-K. Aspartaam is een kunstmatige zoetstof die vaak gebruikt wordt in lightproducten zoals frisdranken. Je kan ze verhitten tot 220° Celsius.

0.1 gram Stevia

Stevia is een natuurlijke zoetstof. Ze wordt gemaakt van een groene, kruidachtige plant die oorspronkelijk uit Brazilië en Paraguay komt.

0.5 gram Tagatesse

Bestaat uit Tagatose, Sucralose en Isomalt. Tagatose is een natuurlijke suiker die in kleine hoeveelheden gewonnen wordt uit lactose (melksuiker). Je kan ze verhitten tot 180° Celsius.

0.5 gram T-Light

Bestaat uit 50% suiker, Aspartaam en Acesulfaam-K. Heel wat zoetstoffen bestaan uit een combinatie van natuurlijke en/of kunstmatige suikers.

Belangrijk!

Net zoals suiker gebruik je zoetstoffen ook beter met mate. Diabetici raadplegen best hun arts voor meer info in verband met alternatieve zoetstoffen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!