Beerschot wil dat wedstrijd tegen Virton nietig wordt verklaard en dient een klacht in

vrijdag 31 januari 2020 - 06:44
Els Brandt
De wedstrijd Virton-Beerschot uit eerste klasse B krijgt nog een staartje. Virton won de match met 1-0 na een opvallend doelpunt, maar de bezoekers laten het hier niet bij. "We vragen de nietigverklaring van de wedstrijd", klinkt het.

Beerschot reageerde misnoegd na het verlies van zaterdag bij Virton. Bij een vrijschop voor de thuisploeg gaf de scheidsrechter instructies aan de bezoekers, maar Virton bracht op dat moment het spel weer op gang en Ribeiro sloeg toe. Op dat moment was Beerschot nog volop bezig om de muur klaar te zetten. 

Het Referee Department van de Voetbalbond gaf de fout maandagavond toe. "De scheidsrechter had de vrije trap niet mogen laten nemen", was de beoordeling. Beerschot had tot donderdag de tijd om een klacht in te dienen en heeft dat nu ook gedaan.

 

We hebben er begrip voor dat jonge scheidsrechters moeten leren, maar we hebben er geen begrip voor dat we daarvoor in 1B de prijs moeten betalen.

Walter Damen, ondervoorzitter Beerschot

Beerschot kreeg al excuses van de KBVB, maar de club vindt dat niet genoeg. "We vragen ook dat men ook in 1B een videoscheidsrechter installeert,", zegt Walter Damen, ondervoorzitter van Beerschot. "We hebben er begrip voor dat jonge scheidsrechters moeten leren, maar we hebben er geen begrip voor dat we daarvoor in 1B de prijs moeten betalen." 

Beerschot wil dat deze zaak verder onderzocht wordt door de Geschillencommissie. Ze vraagt dat de wedstrijd nietig wordt verklaard en herspeeld wordt. Wanneer de uitspraak volgt, is nog niet duidelijk. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!