radio2 stelt voor

test je kennis

Moeilijke avond voor voetbalploegen Antwerp en KV Mechelen

do 31 okt. - 5:40

KV Mechelen heeft een verrassende thuisnederlaag geleden tegen Sint-Truiden. Het werd 1-2. Ook Antwerp kon gisterenavond niet winnen. Het werd 2-2 tegen Racing Genk.
Antwerp
© Bron: Belga

Het was niet de beste avond voor het Antwerps voetbal. Antwerp speelde met 2-2 gelijk tegen titelverdediger Racing Genk. Een zuur gelijkspel, want Antwerp kwam 0-2 voor, maar kreeg diep in de tweede helft een rode kaart. Intussen stond het al 1-2. De gelijkmaker kwam in de extra tijd. Op de 96ste minuut werd het dan toch nog 2-2.

"Sterker in de duels"

“We hebben onze kansen niet afgemaakt in de tweede helft”, zegt Antwerpspeler Ritchie De Laet. “Ik denk dat we op het einde sterker moeten zijn in de duels en dan gaan we wel met drie punten naar huis.”

Ook KV Mechelen kon de favorietenrol niet waarmaken. Zij verloren thuis met 1-2 tegen Sint-Truiden. Ook KV Mechelen kwam op voorsprong, maar mistte daarna enkele grote kansen. In de laatste tien minuten scoorde Sint-Truiden nog twee keer.

"Wedstrijd niet afgemaakt"

“Je moet een match afmaken en niet blind zijn voor de kwaliteiten van de tegenstander.”, zegt KV Mechelenspeler Joachim Van Damme. “We hebben onszelf de das omgedaan door die 2-0 niet te maken. We hebben de wedstrijd niet afgemaakt.”

In de stand staat Mechelen nog altijd op de derde plaats. Antwerp staat er net onder. Die vierde plek delen ze met KAA Gent.