Nieuwe priester Bart (36) voor Malle en Zoersel

maandag 14 oktober 2019 - 08:19
Dennis van den Buijs
Priester Bart Goossens en de kerk van Zoersel
Abdij Tongerlo & Wikipedia
Vanaf volgende maand staat er een nieuwe pastoor in de kerken van Zoersel en Malle. Vol van genade zal de 36-jarige Bart Goossens hosties uitdelen en de biecht afnemen. Maar wie is hij? Radio 2 Antwerpen zocht het uit.

"De gemeente Zoersel is volop bezig om de pastorij voor mij in orde te brengen", vertelt Bart Goossens in 'Start Je Dag'. "De zetels moet ik voor alle duidelijkheid zelf kopen", lacht hij. "Maar muren schilderen en andere praktische zaken regelen dat doet de gemeente. Het is blijkbaar ook nodig want de pastorij in Zoersel is al tien jaar niet meer bewoond." Bart Goossens is 36, afkomstig uit Schoten en al jarenlang bezig met het geloof.

"Als 19-jarige ben ik ingetreden in de abdij van Tongerlo als norbertijn. Ik doe ook regelmatig een mis in de stad Antwerpen. Weinig mensen weten dat maar er zijn in de provincie veel jonge priesters. Wij komen elke maand samen met een man of dertig en dat is altijd heel gezellig. Daar zijn ook veel buitenlandse priesters bij. Misschien is het daarom dat de bisschop mij gevraagd heeft om naar de Kempen te gaan. Daar zijn andere noden. Ik heb er in elk geval veel zin in", besluit Bart Goossens.

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!