Bunderboogschool Moorslede maakt eigen versie van populair zeemanslied

maandag 15 februari 2021 - 15:58
Photo by Anastasia Palagutina on Unsplash
Oude zeemansliederen of shanty's zijn weer hip. Dat is te danken aan een Schotse postbode, Nathan Evans. Hij plaatste zijn versie van 'Wellerman', een lied van 1830, op de populaire app TikTok. Plots zijn de liederen dé trend van het moment.

De hype waaide zelfs tot in het klaslokaal van juf Nele in de Bunderboogschool in Moorslede. Zij maakte een eigen versie van 'Wellerman' en ging ermee aan de slag met haar leerlingen. "Ik had via mijn neefje de tip gekregen dat zeemansliederen een echte hype zijn op TikTok. Ik heb dat opgezocht en dacht meteen: dat is iets voor in mijn klas", vertelt juf Nele aan David in Spits.

"Natuurlijk kunnen de kinderen van het eerste leerjaar nog geen Engels, dus ik heb er een eigen tekst van gemaakt. Geen exacte vertaling, maar een eigen versie. Ik heb wel het oorspronkelijk verhaal van de walvisvissers behouden. Juf Nancy, die komt helpen in mijn klas, is grote van Radio 2 en het programma 'Spits'. Ze stuurde een berichtje via jullie app en nu is onze versie 'Suiker, Thee en Rum' op de radio te horen! Het is krokusvakantie, de kinderen zitten dus thuis. Maar iedereen zit op dit moment naar z'n radio te luisteren!"

Bekijk hier het eerste leerjaar in actie!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!