Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: Radio 2 60 Dag

Radio 2 60 Dag

Driegangenmenu uit de sixties

In de keuken

ma 10 mei - 9:54

Messy Chef Jelle stelt een heerlijk, nostalgisch driegangenmenu samen, recht uit de jaren 60!
© Getty Images

Voorgerecht: garnalenschelpjes

Uit Regina kookboek, Uitgeverij de Spaarnestad 1969

Dit heb je nodig

  • 200 gram garnalen
  • 150 ml visbouillon
  • 100 ml melk
  • 25 gram boter
  • 30 gram bloem
  • Peper en zout
  • 1 eierdooier
  • Fijngehakte peterselie
  • Paneermeel
  • Geraspte oude kaas

Aan de slag!

  1. Smelt de boter in een sauspan en doe de bloem er bij. Roer goed tot er korrels ontstaan en blus met de visbouillon en melk. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
  2. Roer de eierdooier er onder.
  3. Leg de garnalen in een schelpje (of kommetje) en doe de saus er over. Werk af met paneermeel en de kaas. Plaats een kwartiertje in de oven tot je een mooi bruin korstje hebt

Tip

Werk eventueel af met nog wat verse peterselie, een paar druppels citroen en eventueel wat tabasco. Serveer met een stukje brood.

Hoofdgerecht: cordon blue

Uit Ons Kookboek, Boerinnenbond Leuven 1967

Dit heb je nodig

  • 2 dunne, lange sneden kalfsvlees
  • 2 sneetjes kaas
  • 2 sneetjes gekookte hesp
  • Bloem
  • 1 ei
  • paneermeel

Aan de slag!

  1. Bedek de helft van het vlees met een sneetje kaas en hesp.
  2. Plooi het vlees dicht, wentel in bloem, eiwit en paneermeel. Bak in hete boter
  3. Dien op met een schijfje tomaat en schijfje citroen. Versier met takje peterselie.

Tip

Serveer met een frisse aardappelsalade.

Dessert: bavaroise met aardbeien

Uit 'Het rijk der vrouw’ 1966

Dit heb je nodig

  • 500 gram aardbeien
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 10 gram gelatine
  • 2 dl slagroom

Aan de slag!

  1. Duw de aardbeien door een fijne zeef.
  2. Los de gelatine op in 1 lepel warm water met citroensap.
  3. Doe de aardbeien in een kookpot (bij voorkeur au bain-marie) samen met de gelatine. Kook op en laat afkoelen.
  4. Voeg de room toe als het mengsel stijf wordt en giet in glaasjes.
  5. Laat opstijven in de koelkast.
  6. Serveer met verse aardbeien en een takje munt.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet