"Papa was a rollin' stone" heeft 3 september op de kaart gezet.

dinsdag 3 september 2019 - 07:00
The Temptations
The Temptations scoorden hun grootste hit met "Papa was a rollin' stone" uit 1972. En daarin gebeurt iets op 3 september.

3 september. Een dag als een ander. Deze datum zit ook in de intro van de klassieker "Papa was a rollin' stone" van The Temptations.

Aanvankelijk was dit een liedje van The Undisputed Truth. Omdat dit geen potten brak in de hitlijsten, werd aan de groep The Temptations een aantal maanden later gevraagd om dit nummer opnieuw op te nemen. Beide groepen zaten bij dezelfde platenfirma Motown. Dat maakte de vraag gemakkelijk.

Eerste zin

De nieuwe zanger van The Temptations, Dennis Edwards, was niet meteen fan het liedje. Omwille van de eerste zin. Zijn vader was namelijk op 3 oktober overleden. En ook omdat papa Edwards allesbehalve een 'rolling stone' of een onstandvastig iemand was. Hij was een Amerikaans minister geweest die zijn kinderen voorbeeldig probeerde op te voeden. Twee details die componist Norman Whitfield niet kon weten bij het schrijven van dit liedje. 
Toen Dennis Edwards het nummer uiteindelijk hoorde, was hij wel onder de indruk.

It was the 3rd of September. That day I'll always remember, yes I will. 'Cause that was the day that my daddy died.

The Temptations

12 minuten

De singleversie van Papa was a rollin' stone duurde 7 minuten. Daarvoor hadden ze de schaar gezet in de albumversie. Daarvoor was je van begin tot einde goed voor 12 minuten luisterplezier.
De intro was ook lang: iets minder dan twee minuten.
 
Het publiek was wild van Papa was a rollin' stone. Het liedje behaalde de nummer 1 van de Canadese en Amerikaanse hitlijsten. Het won ook 3 Grammy Awards
Tijdens de Grammy's kregen The Temptations in 2013 Lifetime Achievement Award.

Proms

In 1992 werd Papa was a rollin' stone door George Michael succesvol gemixt met Killer, een klassieker van Adamski of Seal. Die het op zijn beurt ook zong tijdens de Proms van 2011.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!