Een pioen voor moederdag

donderdag 9 mei 2019 - 11:45
In het boodschappenlijstje vind je wat er nu volop vers, voordelig en voorradig is. Goed om in het achterhoofd te houden wanneer je naar de winkel gaat.

Bloem: Pioenroos

In mei komen de eerste pioenen op de markt en het seizoen loopt tot eind juni. Het is een bloem met vele soorten: van enkelbloemige tot weelderige, gevulde bloemen en dat in verschillende kleuren. De bloem heeft een zoete geur die in een warme kamer nog beter tot haar recht komt. 

Bij aankoop let je er best op dat de bloemknoppen zacht aanvoelen en al wat kleur tonen. De knopen zijn heel klein erg klein, maar ze groeien uit tot bloemen met een diameter tot 15 centimeter. Het kan zijn dat de bloem moeilijk open komt en dat omdat de bloem een natuurlijk lijmlaagje heeft dat hen tegen de weersomstandigheden beschermt. Maak je vingers wat vochtig met water en wrijf zachtjes over de bloemknop. Daardoor lost de lijmlaag op en komt de bloem toch nog mooi open.

De pioen staat symbool voor overvloed, liefde en geluk. Een ideaal geschenk voor Moederdag!

Vis: Babykreeftjes en mooie visprijzen

Dit weekend start het seizoen van de babykreeftjes. Ze zijn interessant van prijs én bovendien erg lekker. Het seizoen loopt nog tot ongeveer eind augustus. 

De kwaliteit van de pladijs is top maar jammer genoeg komt er weinig vangst binnen. Daardoor is de vis iets duurder op dit moment. De Noordzeetong is nog steeds duur. Maar er is ook goed nieuws. De griet heeft nog steeds een aantrekkelijke prijs. De tarbot, lotte en rogvleugels zijn gedaald.

Groente: Ijsbergsla

Ijsbergsla is een heel caloriearme groente die voor 95% uit water bestaat. Toch heeft hij een kenmerkende smaak. De supermarkten schakelen nu over van import naar Belgische kroppen aangezien onze productie weer volop aan de gang is. 

Fruit: Aardbeien

Het seizoen van de aardbei is volledig losgebarsten. Dat zorgt ervoor dat de prijs heel interessant is voor de consument. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!