Clouseau stelt nieuwe single voor: "Schuld van Bart Peeters dat het nummer triestig eindigt"

vrijdag 19 juni 2020 - 11:38
Koen en Kris Wauters gingen langs bij Siska in 'De Madammen' om te praten over hun nieuwe single 'California' en hoe zij de coronacrisis beleven.

"De titel klinkt als vakantie, het verhaal is dat iets minder", zeggen de broers Wauters. "Het is een triestig verhaal over een jong meisje van 17. Ze wil het absoluut maken in de muziekwereld, maar maakt alle mogelijke verkeerde keuzes en is omringd door de verkeerde mensen. Uiteindelijk geraakt ze aan de drugs en dat loopt totaal verkeerd af. Het is niet autobiografisch, wij zijn daar gelukkig van gespaard gebleven. Maar je leest wel veel van die verhalen. Mensen die opeens veel succes hebben, jaren onderweg zijn met een tour en die dan door enkele misstappen twee jaar later in rehab zitten. Dat verhaal hoeft niet per se verkeerd af te lopen, maar dat gebeurt in dit geval wel."

"Schuld van Bart Peeters"

"We lieten Bart onze demo horen. Toen liep het nummer nog goed af. Het meisje vond haar weg terug naar het goede pad en wist het allemaal om te draaien. Na het nummer zweeg Bart even en zei uiteindelijk: 'Nee nee, het moet verkeerd aflopen, ze moet eraan.' We hebben het einde dan herschreven en voilà, ze gaat eraan. (lacht) In de allereerste versie liep het eigenlijk ook al slecht af, maar we dachten dat het niet echt bij Clouseau paste. Nu is het een beetje een open einde. Ze neemt een overdosis en dan stopt het verhaal."

Samen op een podium staan en muziek maken is gewoon fun. Met de meeste muzikanten uit onze band spelen we al 20 jaar samen, ze vormen dan ook een groot deel van ons sociaal leven. Dat zijn onze vrienden.

Clouseau

"Veel mensen denken dat wij samen wonen"

"Wij hebben elkaar eigenlijk totaal niet gezien tijdens het hele corona-gebeuren", vertellen de broers. "Veel mensen denken dat wij samen wonen maar dat is niet zo. We zaten dus niet in dezelfde bubbel. Sinds de maatregelen een beetje versoepeld zijn, doen we af en toe wel eens iets. Maar we hebben elkaar eigenlijk niet vaak gezien. We hebben wel wat videocalls gedaan, maar dat is het dan ook."

"Onwezenlijk"

"Normaal hadden we een hele tournee gepland. We hadden dan ook net twee try-outs gespeeld voor we het nieuws kregen dat niets nog door ging. Officieel staan onze optredens in september en oktober nog gepland, maar we vermoeden dat ook die niet door kunnen gaan. We zijn nu wel aan het bekijken hoe er misschien toch op een veilige manier iets kan georganiseerd worden. Dat we toch een tof optreden kunnen geven. Maar eigenlijk komt het er wel op neer dat heel die tournee naar volgend jaar zal verschuiven."

"Het nieuws dat alles geannuleerd werd, kwam wel hard binnen. Na onze laatste try-out in Heist-op-den-Berg hadden we het gevoel dat alles in de plooi viel. Toen we van het podium kwamen, kregen we het nieuws dat onze premières in Utrecht en de Ancienne Belgique niet door gingen. Dat was wel een beetje onwezenlijk. Dan besef je ook pas hoe belangrijk het is in je leven om op een podium te kunnen staan. Het is natuurlijk ook ons leven. Samen op een podium staan en muziek maken is gewoon fun. Met de meeste muzikanten uit onze band spelen we al 20 jaar samen, ze vormen dan ook een groot deel van ons sociaal leven. Dat zijn onze vrienden."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!