Laat eens een scheetje bij je partner!

vrijdag 14 februari 2020 - 17:43
Naast de eerste kus en jullie eerste nacht samen, is het eerste scheetje in het bijzijn van je partner ook een belangrijk moment!

Onderzoek zou aantonen dat scheetjes laten in de buurt van je partner artritis, hartklachten en zelfs een beroerte zou kunnen voorkomen. "Of die link zó duidelijk is, betwijfel ik", verklaart seksuoloog Wim Slabbinck bij De Madammen. "Maar het is wel een blijk van vertrouwen, een teken dat je je op je gemak voelt bij de ander."

Iedereen schaamt zich

Schaamte is doodnormaal, iedereen heeft er last van. We schamen ons niet alleen over hoe we eruit zien, maar ook voor wat we denken of voelen. Schaamte zit dus vaak 'tussen onze oren'. "Heel wat mensen schamen zich tussen de lakens. Ze vragen zich af of ze er goed uitzien, wat hun partner denkt, of ze niet te veel zweten, ... Een cliënt vertelde mij dat ze na het voorspel naar de badkamer spurtte om zich op te maken. Ze wou er perfect uitzien tijdens de daad."

Geen wonder dat we ons schamen. "We worden dagdagelijks gebombardeerd met beelden van perfecte mannen en vrouwen. Slechts 5% van de bevolking voldoet aan het ideaalbeeld dat men voorstelt in reclame." Gelukkig zijn er meer en meer magazines en tv-programma's die hier iets aan proberen te veranderen. Bijvoorbeeld Charlie Magazine gaat voor 'echte' lichamen, zonder Photoshop. Iets wat Wim absoluut toejuicht. "Sommige mensen vrijen enkel met alle lichten uit, helemaal weggestoken onder de lakens, uit schaamte voor hun lichaam. Er wordt meer en meer naar plastische chirurgie gegrepen om dat perfecte lichaam te bekomen. 20% van de mensen in de fitness gebruiken steroïden om sneller en meer spieren te krijgen." 

De belangrijkste relatie is die met jezelf!

Wim Slabbinck | Seksuoloog

De ideale penis

Schaamte komt net iets meer voor bij vrouwen dan bij mannen. "Er ligt ook nog net iets meer druk op vrouwen om er altijd goed uit te zien." Maar als er één ding is waar mannen onzeker over zijn, dan is het hun penis. "Als je naar onze voorouders kijkt, dan hebben we eigenlijk geen reden om onzeker te zijn. Een gorilla weegt 200 kg, maar heeft een penis van 4 cm in erectie. Bij de mens is dat gemiddeld tussen de 11 en 21 cm." Geen reden voor onzekerheid dus! "Het probleem is dat mannen hun penis het vaakst van bovenuit zien. Daardoor zien ze nooit de ware grootte en krijgen ze misschien een vertekend beeld."

Wim werkt ook meteen een mythe de wereld uit: "Geen enkel trucje werkt om je penis te verlengen. Het enige wat je kan doen, is je schaamhaar trimmen zodat ie langer lijkt!" Een penis met een kromming in, of asymmetrische teelballen, is niet iets waar je voor moet schamen. "Zo'n kromming kan zelfs een voordeel zijn, omdat je beter contact kan maken met de vagina!"

Lengte is bovendien niet alles. "Er zijn 4 factoren die bedpartners belangrijk vinden: het schaamhaar, de omtrek en hardheid van je penis en de netheid. Als je op date gaat, trek je toch ook een proper hemd aan? (lacht) Zorg er gewoon voor dat alles er proper en gezond uitziet!" Wassen met water is meer dan voldoende, je hebt geen speciale zeepjes of crèmes nodig. Die kunnen zelfs voor ziektes of schimmels zorgen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!