Ontdek de supergezonde chocolademousse van Pascale Naessens

Wie chocolade zegt, denkt cacao, het hoofdingrediënt van deze lekkernij.

Cacao op zich is super gezond: antioxidant bij uitstek en goed voor 101 zaken. Maar dan hebben we het over pure cacao, niet over bijvoorbeeld cacaoboter, waar weer veel suiker en vetten zijn aan toegevoegd. 

Pascale Naessens zelf eet enkele chocolade die minstens 70% cacao bevat. "Dat is niet zoet, wel bitter. Maar als je het gewoon bent, wil je niets anders meer."

Hoe meer cacao, hoe gezonder. Gewoon omdat er minder suiker of andere 'rommel' in kan verwerkt worden. 

Hieronder vind je alvast haar recept voor een origineel dessert: een avocado chocolademousse! Smakelijk!

Avocado chocolademousse

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 5 dadels ontpit
  • 2 à 3 soeplepels cacaopoeder

Bereiding

  • Mix het vruchtvlees van de avocado met een handmixer, voeg de dadels en het cacaopoeder toe.
  • Blijf mixen tot je een luchtige mousse krijgt.

Het resultaat is een ongelooflijk heerlijk en origineel dessert waarmee je meer dan één gast zal verbazen!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!