de madammen
Zo maak je ‘chips’ van pladijs met bouillabaissecrème
In de keuken
do 30 sep. - 7:13
Wat heb je nodig: (4 personen)
- 300 g pladijsfilet
- 30 g bloem
- 250 g mascarpone
- 100 g bouillabaise (zelfgemaakte of kant-en-klaar)
- 1 eidooier
- 1 gelatineblaadje, geweekt in koud water en dan uitgeknepen
- 2 rode pimenten, fijngesnipperd
- 10 g kappertjes
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 25 g geraspte parmezaanse kaas
- 50 g verse kruiden, fijngesnipperd
- Peper en zout
Aan de slag!
Snijd de pladijs in fijne plakjes en kook ze in water met bloem. Haal uit, dep droog en frituur op 150°C tot ze volledig uitgebakken zijn.
Klop de mascarpone met de eidooier half op.
Los de gelatine op in de bouillabaisse en roer er de mascarpone onder, kruid met peper en zout en laat opstijven in de koelkast. Meng er dan de kappertjes, sjalot, parmezaan en verse kruiden onder en schep in een kommetje. Serveer met bovenop de pladijschips.
Dit is een recept van Bart Desmidt.