Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je ‘chips’ van pladijs met bouillabaissecrème

In de keuken

do 30 sep. - 7:13

Boullabaisse? En pladijs? Heerlijk!
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 300 g pladijsfilet
  • 30 g bloem
  • 250 g mascarpone
  • 100 g bouillabaise (zelfgemaakte of kant-en-klaar)
  • 1 eidooier
  • 1 gelatineblaadje, geweekt in koud water en dan uitgeknepen
  • 2 rode pimenten, fijngesnipperd
  • 10 g kappertjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 25 g geraspte parmezaanse kaas
  • 50 g verse kruiden, fijngesnipperd
  • Peper en zout

Aan de slag!

Snijd de pladijs in fijne plakjes en kook ze in water met bloem. Haal uit, dep droog en frituur op 150°C tot ze volledig uitgebakken zijn.

Klop de mascarpone met de eidooier half op.

Los de gelatine op in de bouillabaisse en roer er de mascarpone onder, kruid met peper en zout en laat opstijven in de koelkast. Meng er dan de kappertjes, sjalot, parmezaan en verse kruiden onder en schep in een kommetje. Serveer met bovenop de pladijschips.

Dit is een recept van Bart Desmidt.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet