de madammen
Zo maak je noordzeesoep met pladijs
In de keuken
do 16 sep. - 0:45
Wat heb je nodig: (Voor 4 personen)
-
600 g pladijsfilet
-
1 l visbouillon
-
300 g seldersap
-
1 dl room
-
5 g kerriepoeder
-
1 wortel, fijngesneden
-
2 uien, fijngesneden
-
1 tomaat, fijngesneden
-
1 stuk groene selder
-
1 pijpajuin, fijngesneden
-
2 dl mosterdmayonaise
-
15 g fijngesneden dragon
-
20 g Oud Brugge, in blokjes gesneden
-
1 polderaardappel
-
Peper en zout
Aan de slag!
Portioneer de vis mooi en gaar de porties in bouillon. Haal de vis eruit en laat de visbouillon samen met het seldersap reduceren. Voeg room en kerrie toe en houd de jus warm.
Kook de groenten beetgaar en breng ze op smaak met peper en zout.
Mix de mosterdmayonaise met kaas en dragon.
Lepel bolletjes uit de aardappel en bak in boter.
Leg de vis, groenten en aardappelbolletjes in een diep bord en druppel er wat mayonaise op. Giet de jus ertussen.