Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je noordzeesoep met pladijs

In de keuken

do 16 sep. - 0:45

Als kleinzoon van een Heistse visser speelt de zee een heel belangrijke rol in het leven en in de keuken van Bart Desmidt.
© Canva

Wat heb je nodig: (Voor 4 personen)

  • 600 g pladijsfilet

  • 1 l visbouillon

  • 300 g seldersap

  • 1 dl room

  • 5 g kerriepoeder

  • 1 wortel, fijngesneden

  • 2 uien, fijngesneden

  • 1 tomaat, fijngesneden

  • 1 stuk groene selder

  • 1 pijpajuin, fijngesneden

  • 2 dl mosterdmayonaise

  • 15 g fijngesneden dragon

  • 20 g Oud Brugge, in blokjes gesneden

  • 1 polderaardappel

  • Peper en zout

Aan de slag!

Portioneer de vis mooi en gaar de porties in bouillon. Haal de vis eruit en laat de visbouillon samen met het seldersap reduceren. Voeg room en kerrie toe en houd de jus warm.

Kook de groenten beetgaar en breng ze op smaak met peper en zout.

Mix de mosterdmayonaise met kaas en dragon.

Lepel bolletjes uit de aardappel en bak in boter.

Leg de vis, groenten en aardappelbolletjes in een diep bord en druppel er wat mayonaise op. Giet de jus ertussen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet