de madammen
3 zalige zalmrecepten
In de keuken
do 30 apr. - 8:07
Zin in zalm? Messy Chef Jelle Beeckman deelt zijn favoriete recepten!
Tartaar met zalm, appel en guacamole
Dit heb je nodig
- 300 gram zalm (zonder vel)
- 1 sjalotje
- Een halve groene appel
- Dille
- 2 avocado’s
- 1 tl lookkruiden
- Een paar druppels limoensap
- Olijfolie
- Peper en zout
- 100 gram rucola
Aan de slag!
- Plet de avocado. Kruid met peper, zout en lookpoeder. Voeg olijfolie en een paar druppels limoensap toe.
- Snijd de sjalot en de appel in fijne blokjes. Snijd de zalm in blokjes en meng samen met de appel, ui en fijngesneden dille. Kruid met peper en zout en meng er een scheutje olijfolie onder.
- Dresseer de guacamole op het bord en leg daar de tartaar van zalm op. Werk af met een paar blaadjes rucola. Rasp er de zeste van de limoen over en serveer.
Penne met broccolipesto en zalm
Foto: The Messy Chef
Dit heb je nodig
- 250 gram volkoren penne
- 1 broccoli
- 30 gram Parmezaanse kaas
- Een halve teen look
- 4 el olijfolie
- 2 moten zalm
- Partje citroen
- 30 gram hazelnoten
Aan de slag!
- Snijd de broccoli voor 3/4 in stukken. Leg ook een paar roosjes opzij.
- Zet een kookpot met gezouten water op het vuur en kook de broccoli beetgaar. Als ze gaar is, spoel dan onmiddellijk onder koud water zodat de kleur niet teveel veranderd. Het beste is om ze zelf in een kom met koud water te doen.
- Zet de pasta op en kook zoals beschreven op het pakje.
- Zet een grote pan op het vuur met daarin een scheutje olijfolie. Bak daarin de broccoliroosjes op een laag vuur en kruid met peper en zout.
- Haal ze uit de pan als ze zacht en bruin zijn. Bak in dezelfde pan de moten zalm.
- Mix de broccoli samen met de look, een eetlepel of 2 olijfolie , een handje vol noten en de Parmezaanse kaas.
- Giet de pasta af en roer er de pesto onder.
- Dresseer met de gebakken broccoli roosjes en de zalm. Werk af met eventueel een paar druppels citroensap en verse peterselie.
Zalm met venkel en sinaasappel uit de oven
Dit heb je nodig
- 1 venkel
- Een halve sinaasappel
- Handje groene olijven
- 2 moten zalm
- Verse basilicum
- Olijfolie
- Peper en zout
- Materiaal: mandoline
Aan de slag!
- Zet de oven op 200 graden.
- Snijd fijne plakjes van de venkel, bij voorkeur met een mandoline. Doe hetzelfde met de ui. Leg ze in een ovenschaal, kruid met peper en zout. Hou het venkelgroen nog opzij.
- Leg de zalm op de venkel. Giet er een scheutje olijfolie bij samen met het appelsiensap.
- Zet 20 minuten in de oven. Werk af met verse basilicum, een paar olijfjes en het groen van de venkel.