5 heerlijke dipsauzen

Erwtjes-pesto dip

pea pesto dip
285 gram erwtjes - 4 teentjes knoflook - 45 gram geraspte Parmezaanse kaas - 60 ml olijfolie - peper en zout. Doe alle ingrediënten in een blender of mixer en meng tot een geheel.
Tzatziki

120 gram gewone yoghurt - 2 el olijfolie - een halve komkommer - een teentje knoflook - peper, zout en dille Schil de komkommer en snijd 'm in zeer fijne stukjes. Meng de komkommer met de rest van de ingrediënten in een kom. Poepsimpel!
Zwarte bonen dip

zwartebonen_dip
110 gr zwarte bonen - 1 teentje knoflook - 3 el water - 2 el olijfolie - 1 tl citroensap - peper, zout, cayennepeper, komijn en paprikapoeder Doe alle ingrediënten in een blender of mixer en meng tot een geheel.
Feta dip

feta_dip
230 gram roomkaas - 85 gram feta - 1 kleine sjalot - een jalapeno peper (optioneel, zeer pikant!) - 1 el honing - 2 el rodewijnazijn - 3 el olijfolie - 2 teentjes knoflook - basilicum, peterselie, peper en zout Doe de roomkaas en de feta in de blender of mixer en meng. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en meng opnieuw.
Guacamole

guac
2 rijpe avocado's - sap van 1 limoen - 1 kleine tomaat - 2 teentjes knoflook - peper en zout. Doe de avocado, limoensap en kruiden in een mixer of blender en meng alles tot een geheel. Snijd de tomaat in zeer kleine stukjes en meng ze daarna met een lepel door de dipsaus.